Home

Summer Darkness

+ WinterkÄlte + NÄo + Dirty K + Monolith

Datum
za 28 jul 12
Open
17:15
Aanvang
18:00
Locatie
Voor liefhebbers van
INDUSTRIAL / NOISE

Monolith (BE)
Monolith is het soloproject van de Belgische producer Eric Van Wonterghem, ook bekend van zijn werk met acts als Klinik, Sonar en Insekt. Met Monolith laat hij sinds 1997 zien dat hij niet bang is om te experimenteren. Dit heeft geleid tot een geluid dat donkere ambient mixt met industrial en EBM. Tijdens Summer Darkness zal hij zijn nieuwe album ‘The Inner Core’ presenteren: hierop staat ook de wereldwijde club-hit ‘Terror Disco’.

Dirty K (UK)
Tijdens Summer Darkness hopen we dat je in contact komt met zowel nieuwe artiesten en nieuwe bands. Wij denken dat Dirty K een van de artiesten is die veel aandacht gaat krijgen in de toekomst, maar tijdens Summer Darkness zal het voor velen de eerste keer zijn dat ze de band zien. Ryan en Kaysha zijn al bezig sinds 2006 en hebben nu een zeer sterk nieuw album getiteld ‘Torrent of Fury’ uitgebracht. Deze plaat staat vol met ritmische industrial. Verwacht veel distortion, dikke beats en ambient op de achtergrond.

Näo (FR)
Tijdens onze Europese zoektocht naar de beste bands voor deze editie van Summer Darkness liepen we tegen de electronische rockband Näo aan. Naar onze mening een van de beste bands van Maschinenfest vorig jaar. En als je zo opvalt op een industrial-event zijn wij ervan overtuigd dat ze ook het publiek tijdens Summer Darkness zullen wegblazen. Deze Fransen mixen abstracte IBM en industrial met post-rock en zware gitaarpartijen. Tijdens deze exclusieve Nederlandse show zal de band haar debuut-album ‘Näo’ presenteren.

Winterkälte (DE)
De headliner van vanavond is niemand minder dan Winterkälte, die met nieuw materiaal komen waar veel industrialfans op zitten te wachten. Tijdens deze exclusieve Benelux-show zullen ze laten zien waarom ze een van de beste is in de industrial- en noisescene. De distortion beats breken alles af wat in de weg staat.

More info + tickets: www.summerdarkness.nl