Home

Synthese #3 – Diamanda La Berge Dramm + Maria W Horn

Concert
Datum
za 3 okt 20
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Gepresenteerd door
Locatie: TivoliVredenburg (Grote Zaal)

Vanwege de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn wij genoodzaakt om onze editie te verplaatsen van Peron E naar de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Wij zijn erg blij dat dit bijzondere programma op deze manier toch doorgang kan vinden. Door deze verplaatsing zijn er ook nieuwe tickets vrijgekomen voor morgenavond. Heb je eerder misgegrepen? Koop dan nog snel je kaartje.

——

Synthese is een zoektocht naar de samensmelting van drie op het eerste gezicht sterk verschillende genres; modern klassiek, elektronica en pop. 

Tijdens de derde editie van Synthese staat de componist John Cage centraal. Een meester in benutting van de ruimtelijke akoestiek. Zo markeerde zijn minimalistische stuk vol stilte – 4’33 – een nieuw muzikaal tijdperk. Deze avond brengt violiste Diamanda La Berge Dramm een ode aan Cage, afgewisseld met stukken en interpolaties van Bach – dit allemaal in een industriële loods aan het spoor. De double bill wordt afgemaakt door de Zweedse componiste Maria Horn, die speelt met sonische extremen totdat een dynamisch geluid ontstaat.

Diamanda La Berge Dramm
Bach en Cage: ze lijken twee compleet verschillende werelden. De één tekende de traditionele lijnen van het klassiek uit, de ander een rebel die helemaal buiten al die lijnen breekt. Een tweedeling van mensen die in alle contrast juist een logische aanvulling vormt – in ieder geval voor Dramm. Terugluisterend naar Bach met een Cage-perspectief, vindt de violiste een overlap tussen de diepe lagen van het viool-canon. Theaterlicht uit, natuurlicht aan: een hedendaagse update van het klassieke vioolgeluid gaat beginnen.

Maria W Horn
De Zweedse componiste Maria W Horn manipuleert tijd en ruimte middels minimalistische, subtiele patronen, doordringende electronica, noise en sub-bassgeweld. Het analoge, digitale, sonische en visuele komen samen in live-performances over de menselijke perceptie, veranderen mentale staat en over-/onderprikkeling, die eerder ook al indruk maakten in Tresor en op CTM Festival. Een dynamische artiest die vernuft speelt met sonische uitersten.