Home

Synthese presenteert: Oerknal en interbellum

+ Gaat door als seated show

Concert
Datum
vr 19 nov 21
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Gepresenteerd door
Locatie: Stadsklooster

Nieuwe verbindingen tussen modern klassiek, elektronica en pop onder het kerkgewelf.

Deze show gaat door op de geplande datum als seated show, dit is in lijn met de nieuw aangekondigde coronamaatregelen vanuit de overheid. Om toegang te krijgen tot onze programma’s vragen we je eerst een coronatoegangsbewijs in combinatie met een geldig identiteitsbewijs te laten zien, houd deze bij aankomst alvast bij de hand.

Synthese is een zoektocht naar de samensmelting van drie op het eerste gezicht sterk verschillende genres: modern klassiek, elektronica en pop. 

Bij deze Synthese ‘in het klein’ kan het publiek actief meedoen aan de bijzondere Sonic Meditations van componiste Pauline Oliveros, live begeleid door de muzikanten van Oerknal. Daarnaast presenteert Utrechts collectief interbellum tijdens deze editie hun audiovisuele droomlandschappen.

Pauline Oliveros’ Sonic Meditations, begeleid door Oerknal
Tijdens de Sonic Meditations van Pauline Oliveros (1932-2016) mediteert het publiek samen met de muzikanten. Zij baseerde haar meditaties op een collectie teksten, bedoeld als een gids voor groepsimprovisatie rondom ademhaling en geluid. In Oliveros’ eigen woorden: “Er ontstaat tijdens de meditatie goede energie in de groep. De deelnemers ontwikkelen een beter bewustzijn en meer gevoeligheid voor elkaar. Muziek is eigenlijk slechts het welkome bijproduct.” Deze meditatie wordt begeleid door ensemble Oerknal.

Voor het participatieve werk Sonic Meditations van Pauline Oliveros slaat Oerknal de handen ineen met Het Wilde Westen. Het Wilde Westen heeft Ángela Moya (viool), Nick Scholten (harp) en Jonás Bisquert (melodica) uitgenodigd om samen met Oerknal de meditatie te openen. Vervolgens is iedereen welkom om mee te doen; wees welkom om je eigen akoestische instrument mee te nemen!

interbellum
interbellum is een audiovisueel collectief uit Utrecht, bestaande uit muzikanten en instrumentbouwers Nathan Marcus en Loden Rietveld en theaterontwerpers Malou Palmboom en Aimée Gersons. Ze creëren meeslepende audiovisuele performances en zorgvuldig ontworpen dreamscapes. ‘Symbiotic Interlude’, interbellums meest recente project, onderzoekt hoe natuur en technologie elkaar vinden.