Home

Tangarine

+ My Bubba

Concert
Datum
za 22 feb 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Simon and Garfunkel, Bob Dylan, Crosby, Stills & Nash

Idyllische liedjes, gehuld in warme harmonieën en een open geluid.

Op de plaat klinken ze prachtig, op tv zijn ze steengoed, maar live is Tangarine écht een belevenis. De stemmen van Sander & Arnout zijn altijd in perfecte harmonie, de broers zijn zo hecht: zelfs aftellen is niet nodig. Uitbundige songs worden afgewisseld met kleine intieme liedjes, maar vertellen altijd een persoonlijk verhaal.

Tangarine, dat zijn Sander & Arnout Brinks. Ook wel: de hardst werkende tweeling van Nederland. Jaren reisden ze stad en land af en regelden ze alles zelf. Want: als niemand je wil boeken en niemand je plaat wil uitbrengen, dan doe je het toch zelf? “Onze touragenda bestond uit dorpshuizen, huiskamers en wijkcentra, van Almkerk tot aan Zeerijp. We creëerden ons eigen podium, verkochten onze eigen tickets, waren roadie, licht- en geluidsman, zetten de stoelen klaar en veegden uiteindelijk zelf de vloer schoon.”

Tot De Wereld Draait Door hen belde. Met een betoverende minuut pakte Tangarine vervolgens heel Nederland in. Ineens stonden de labels wel in de rij. De broers kozen voor Excelsior Recordings omdat daar volgens hen de beste platen gemaakt worden. Het autobiografische album Seek & Sigh werd lovend ontvangen, de broers speelden de hele zomer festivals plat en werden als klap op de vuurpijl gevraagd om de nieuwe huisband van De Wereld Draait Door te worden.

“Festivals zijn geweldig, en het spelen bij DWDD is echt te gek, maar we hebben ook heel erg veel zin om mensen een hele avond lang te vermaken met onze muziek op de mooie plekken waar we gaan spelen.”

My Bubba (vroeger My Bubba & Mi) zijn twee Scandinavische dames met makkelijke, maar ook erg aangename liedjes. Nadat ze zijn begonnen met traditionele folk, zijn de nummers in de loop der tijd meer dansbaar geworden. Hun laatste plaat bevat simpele, melodische nummers met een licht brutaal randje.