Home

Taymir

+ PAUW

Concert
Datum
do 11 dec 14
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
Arctic Monkeys, The Strokes, The Kinks

Onvervalste en aanstekelijke 60’s beatmuziek met ballen.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

In de eerste week van oktober kwam Taymir’s eerste single ‘Aaaaah’ uit. Giel Beelen draaide de track al snel in zijn ochtend show én bij De Wereld Draait Door. Kort daarop werd Taymir verkozen tot 3FM Serious Talent, werd de single AAAAAH uitgeroepen tot 3FM Megahit en stond Taymir als enige Nederlandse band op het London Calling festival in Paradiso.

Het grootste deel van 2013 heeft volledig in het teken gestaan van het schrijven, uitwerken en opnemen van het eerste Taymir album Phosphene, dat op 25 oktober 2013 verscheen en gepresenteerd werd in een uitverkochte ‘De Supermarkt’ in Den Haag.

Na deze vliegende start bleef Taymir niet onopgemerkt. Zo werden zij benoemd tot ‘The Sound of 2014’ in De Wereld Draait Door, werden ze verkozen door de Volkskrant tot ‘Poptalent #1’ van 2014, zette OOR ze in de ‘14 Nederlandse Beloftes van 2014’ en stond Taymir in de ‘12 van 3voor12’ voor 2014. 

Voorprogramma PAUW bestaat uit drie vrienden uit het oosten van het land. Ze delen de passie voor muziek uit de psychedelische jaren ’60 en ’70. Het drietal sluit zichzelf regelmatig op in een tot oefenruimte en studio omgebouwde varkensschuur om daar hun magische creaties tot stand te brengen. Met een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist/organist en charismatische gitarist met gepassioneerde vocalen, weet dit trio indrukwekkende en onvergetelijke shows neer te zetten.