Home

Teitur (solo)

+ Charles Frail

Datum
za 22 okt 11
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
FOLK / ACOUSTIC

Met de bevestiging van de prachtige Teitur is er wederom een echte EKKO-act bevestigd voor jubileummaand oktober.

Teitur (Larssen) bracht zijn jeugd door op Faeröer, waar hij vanaf zijn dertiende in een bandje begon te spelen. Op zijn zeventiende vertrok hij met zijn famillie naar Denemarken, waar hij vooral solo aan de slag ging. Sinds hij zich in 2002 in London vestigde, bracht hij zeven albums uit, deed hij een duet met Ane Brun en namen John Mayer en Suzanne Vega hem mee op tour. Dat is nog eens carrière maken.

Zijn meest recente plaat, Let The Dogs Drive Home, kwam eerder dit jaar uit en werd bedolven onder de positieve kritieken. Het Britse The Guardian gaf bijvoorbeeld vijf van de vijf sterren. Daarnaast belandde de plaat in de Nederlandse Album Top 100 en het Eindhovense Naked Song festival boekte Teitur zelfs twee keer: een unicum. Samengevat: als liefhebber van folk mag je Teitur niet missen.

 

Charles Frail is een Amsterdamse toondichter. In 2008 baarde hij opzien met zijn in eigen beheer uitgebrachte EP ‘ My Mother the Great. Hij speelde ermee in het merendeel van de grote zalen van Nederland en tourde in Belgie en Noorwegen. Frail nam de tijd om te werken aan zijn debuut en schreef er uiteindelijk drie. Van dit drieluik is het eerste deel,’Morning, it Breathes’, September jongstleden uitgekomen bij Volkoren. In zijn composities is Frail op zoek naar de grenzen van gebruikelijke liedstructuren. In zijn streven van elk werk een geheel te maken is elk deel van het drieluik geschreven als één lied. Deze loodzware taak lijkt in zijn handen niet te beperken maar juist een rijk aan mogelijkheden te bieden. Op ‘Morning, it Breathes’ probeert Frail de serene dynamiek van de ochtend gestalte te geven; het samenspel van sluimer en slaap te vangen, de vreemde vergezichten te schetsen die een droom kan verschaffen wanneer men ontwaakt en slaapt en slaapt en ontwaakt. ‘Morning, it Breathes’ is in zijn geheel te beluisteren op de luisterpaal van 3voor12.nl.