Home

[PIAS] Nites: Temples, Témé Tan, Daniel Docherty

Concert
Datum
vr 27 jan 17
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Onder de noemer [PIAS] Nites viert muziekmaatschappij [PIAS] sinds 2011 de indie muziekcultuur. De laatste editie met Bloc Party, Oscar en Rina Mushonga was alweer in maart van 2016. Het wordt dus hoog tijd voor een nieuwe editie! Op vrijdag 27 januari 2017 zal [PIAS] Nites neerstrijken in Utrecht voor een avond vol muziek in EKKO. Ditmaal met niemand minder dan psychpop favoriet Temples, Témé Tan en Daniel Docherty.

In 2014 brachten de Britse jongens van de psychedelische popband Temples hun uiterst succesvolle debuutalbum ‘Sun Structures’ uit en een paar maanden daarvoor, in november 2013, stond de band voor het eerst in EKKO. Al snel ontgroeide Temples de kleinere zaaltjes en stonden zij voor grote getalen te spelen op o.a. Down The Rabbit Hole en Best Kept Secret. Met deze keer ook een Amerikaanse platendeal op zak komt de band op 3 maart 2017 met hun langverwachte tweede album ‘Volcano’, waarvan ‘Certainty’ de eerste single is. Dit is misschien wel de laatste keer dat je de band in zo’n intieme setting kan zien spelen in Nederland.

Témé Tan is het soloproject van Tanguy Haesevoets die opgroeide tussen Brussel en Kinshasa. Gefascineerd door zijn roots en geïnspireerd door zijn vele reizen weet Témé Tan deze invloeden samen te smelten in zijn muziek. Zijn unieke mix van soul, afropop en minimalistische groove zorgen voor aanstekelijke beats en positieve energie, zoals te horen valt op de single ‘Amethyst’. Eerder in januari speelt Témé Tan ook op Eurosonic.

De grond in Bellshill in Schotland is blijkbaar erg vruchtbaar. Naast Mogwai en Teenage Fanclub komt daar namelijk ook singer-songwriter Daniel Docherty vandaan. Hij begon daar als straatmuzikant en viel al snel op door zijn virtuoze gitaarspel, volwassen stem en prachtige liedjes.Op de afgelopen editie van Down The Rabbit Hole wist hij iedereen te ontroeren, soms tot tranen toe. Zijn nieuwe single ‘This Holy Fire’ is een mooi voorproefje van de debuut EP die Daniel in 2017 gaat uitbrengen.

Meer info over [PIAS] Nites vind je hier.


Eetcafé

Voor deze show is ons eetcafé geopend! Wil je hier een hapje komen eten? Reserveer dan via de reserveringstool op de cafépagina of bel 030 231 7457, of koop een combiticket. Bij laatst genoemde krijg je €2,50 korting op je diner. Bij de opgefriste menu’s staan groenten in de hoofdrol.

↳ Meer info over de menu’s lees je hier!