Home

Terakaft

+ DJ Fitz

Concert
Datum
zo 8 jun 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Tinariwen, Bombino, Tamikrest

Trip door de woestijn met psychedelische riffs en percussie.

De woestijn: onverbiddelijk synoniem voor eindeloos Saharazand, broeierige hitte én de hypnotiserende desert rock van Terakaft (Tamaqesh voor ‘karavaan’)! Toeareg Sanou Ag Ahmed, een van de originele leden van Tinariwen, stond in 2001 aan de wieg van Terakaft, samen met zijn oom Liya Ag Ablil (aka Diara) die op zijn beurt twintig jaar lang deel uitmaakte van Tinariwen. Barre omstandigheden schuurden de riffs van Terakaft tot een wild en vrij woestijngeluid: een stevig shot trance, rock en psychedelica dat live het best tot zijn recht komt. Twee ritmegitaren, perfect in balans, doen denken aan de delicate passen van een kameel die door de woestijn schrijdt. Terakaft stuurt je op een trip door het diepste hart van de woestijn, met de ritmische beat van percussie als hypnotiserende hartslag.

Na fel gesmaakte passages op festivals als Cactus, Sfinks, Valkhof en Affaire deze zomer en o.a. Le Guess Who? en Autumn Falls dit najaar, brengt Terakaft dit voorjaar verschillende nieuwe nummers uit met ook remixes van o.a. Bonobo, Zero dB en Ariel Pink.

DJ Fitz zal zowel het voorprogramma als het naprogramma verzorgen. Deze in Berlijn wonende Ier draaide overal, waaronder meermaals op Le Guess Who? en Into The Great Wide Open. “DJ Fitz weet meer over muziek dan jij. Het is cool dude. No big deal. Als een Turkse discodiva, een Nigeriaanse platenproducer en een Braziliaanse cabaretdanser bij elkaar zouden komen rond 1976, zou Fitz op hun feestje spelen.”
 

20:00 – 21:00 DJ FITZ
21:00 – 22:15 TERAKAFT
22:15 – 24:00 DJ FITZ