Home

The Amazing Snakeheads

+ Sexton Creeps

Concert
Datum
do 30 okt 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Circa Waves , Nick Cave , Fat White Family

Freaky rock 'n roll met post-punk drive en noise-erupties.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Het debuut van The Amazing Snakeheads heet Amphetamine Ballads. NME schreef dat je de cocktail van rockabilly, goth, blues en garage tijdloos zou mogen noemen, en The Guardian deelde 4 van de vijf sterren uit. Ja, dat debuut valt goed in de smaak. 

Live is het nog een stukje grimmiger, zo bleek ook tijdens hun show in Rotown, eerder dit jaar. Daarnaast stond de band op Lowlands, waarvoor 3VOOR12 schreef: “Poeh, wat een lelijke band met een donker, onheilspellend geluid. The Amazing Snakeheads speelt een soort freaky rock ’n roll met ferme post-punk drive en frequente noise-erupties. Best wel boeiend, ook dankzij de dreigende houding van de roodharige frontman met ontbloot bovenlijf. Het is duidelijk: de Schotten zijn een potentiële live-sensatie, die hoogstwaarschijnlijk beter gedijt in een kleine zaal.” 

Die kleine zaal, da’s dus EKKO, en die gaan de mannen op 30 oktober helemaal aan flarden spelen. Hopen we dan. Laten jullie de techniek wel heel?

Het voorprogramma van deze avond is Sexton Creeps. Deze band uit de Groningse underground art scene maakt psychedelische muziek waarin donkere gitaren worden gecombineerd met DIY instrumenten, effecten, en af en toe een klassieke viool. In maart 2014 kwam hun laatste album ‘Lesbian Skies’ uit. Dit album werd gefinancierd door Sexton Creeps fans. In ruil voor een donatie kregen zij een plekje op de cover van het album.