Home

The Chap

+ Hospital Bombers + I Am Oak

Datum
vr 6 nov 09
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
INDIE
Gepresenteerd door
Subbacultcha Presents

Eind dit jaar is het vijf jaar geleden dat Leon Caren (o.a. Blues Brother Castro en oprichter van Subbacultcha) in Paradiso een avond vol vooruitstrevende bands organiseerde. Na die succesvolle eerste keer ging hij door met het neerzetten van vooruitstrevende programma’s, onder andere in Bitterzoet, het Patronaat en hier in Utrecht. Sindsdien is Subbacultcha een begrip en dat moet gevierd! Liefst met twéé avonden vol goeie bands, op donderdag 5 november in de Melkweg en de avond erna doen ze het nog eens dunnetjes over in EKKO.

The Chap
combineert experimentele rock, electro en funk in een altijd weer verschillend resultaat. De vier Britten zijn poppy als Hot Chip, maar vanwege de viool komt ook de vroege dEUS al snel om de hoek kijken. Bevreemdende en humoristische popliedjes, en dansbaar bovendien!


Nog meer viool vanavond, want ook bij Hospital Bombers is er een rol voor dit instrument. De band bestaat bijna net zo lang als het jarige platform, maar de bandleden doen er zoveel naast dat er tegenwoordig maar mondjesmaat optredens zijn, al is er nu wel een nieuwe 7 inch single na het al bijna 2 jaar oude (en zeer positief ontvangen) Footnotes, een album vol dwarse rock in de lijn van Wolf Parade, Mountain Goats en Velvet Underground.

LET OP: bezoekers van de concerten kunnen uiteraard (gratis) blijven voor de afterparty met Teengirl Fantasy en DJ Sandeman!