Home

The Cool Greenhouse + Music on Hold

Concert
Datum
do 14 okt 21
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Squid, Lewsberg, Dry Cleaning
Gepresenteerd door
Locatie: De Nijverheid

Gevatte Britse postpunk vol scherpe internet-observaties

Het sassy Britse accent van Tom Greenhouse, zijn cynische praatzang en de repetitieve – zeg maar gerust hypnotiserende – riffs die alles omlijsten. The Cool Greenhouse heeft alle elementen van een postpunk-band anno 2021, maar voegt er nog een potpourri aan internet-observaties van deze tijd aan toe: in een 4chan-rabbit hole verdwijnen, een liefdesverhaal over een Google Home-systeem en politieke quotes met een hoge meme-waardigheid – The Cool Greenhouse heeft het allemaal. Greenhouse en de zijnen begrijpen met hun bijtende Britse flair hoe maatschappijkritiek in een chaotisch digitaal tijdperk werkt, en verpakken het in een heerlijk moshbaar punkgeluid. 

Het Parijse Music on Hold moest een tijdlang een break nemen van muziek om het behalen van een academische titel voorrang te geven. Maar nu staat die wavy, levendige indiepop met post-punkbaslijnen weer op de voorgrond en heeft het drietal een dijk van een plaat uit, genaamd 30 Minutes of. Als voorprogramma van The Cool Greenhouse ga je precies dat horen: om en nabij een halfuur aan catchy songs van deze opkomende Franse band. 

**Aangepast aan de laatste persconferentie en de huidige maatregelen, mogen we weer van start! Maar dan wel onder enkele voorwaarden. Lees ze goed door voordat je naar een EKKO-event afreist. We geven shows op 75% van onze maximumcapaciteit met toegang bij vertoon van een coronatoegangsbewijs buiten de deuren van het pand. Als je eenmaal binnen bent, hoef je niet te gaan zitten of anderhalve meter afstand te houden – deze maatregelen komen te vervallen. De evenementen eindigen voorlopig allemaal vóór of tijdens middernacht.