Home

The Elwins

Concert
Datum
do 29 mei 14
Open
21:00
Aanvang
21:45
Locatie
Voor liefhebbers van
The Strokes, The Shins, Born Ruffians

Frisse, ongedwongen gitaarpop met catchy refreinen.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

The Elwins, afkomstig uit Toronto, timmeren sinds hun oprichting in 2008 flink aan de weg met hun vrolijke sound met invloeden van The Shins en Flaming Lips. Met optredens op o.a. SXSW en Pop Montreal, tours met Tokyo Police Club, The Sadies en Brendan Canning, plus hun drie EP’s en eerste langspeler zijn de vier heren niet meer weg te denken uit de huidige indiepop-scene. Debuutalbum ‘And I Thank You’ laat een staaltje ijzersterk songschrijftalent zien dat bovendien meesterlijk de balans weet op te zoeken tussen catchy refreinen, uitbundige gitaren en de nodige rust.

Ook Nederland begint langzaamaan in de ban te raken van de frisse gitaarpop van The Elwins. Zo werd het nummer Forgetful Assistance  deze zomer opgenomen in de Vette Vijftien van Ondergewaardeerde Liedjes en werd ‘And I Thank You’ ook al getipt door 3voor12: “Precies goed om morgen op te zetten als je net wakker wordt, rustig van je ontbijtje geniet terwijl je de krant openslaat en meteen doorbladert naar de goed nieuws berichtenkatern. Geloof hierin en laat The Elwins een lach op je gezicht toveren.”

The Elwins: een aanrader voor iedereen die van de betere popliedjes met een ongedwongen sound à la The Strokes, The Shins en Born Ruffians houdt.