Home

The Gasoline Brothers

+ the Starlets + Tim Knol

Datum
za 10 okt 09
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
INDIEPOP
Gepresenteerd door
Cd Presentatie

Zo leef je als The Gasoline Brothers een toch wat sluimerend bestaan, met af en toe een optreden als voorprogramma bij hun vrienden van The Posies, zo ontketen je via wielrenner Koos Moerenhout een hype en staan Radio 1 en RTL nieuws bij je op de stoep.

Even terug naar afgelopen zomer. Tijdens de Tour de France twittert de Nederlandse wielrenner Koos Moerenhout dat hij graag naar de Gasoline Brothers luistert. Downloadlinkje erbij en uiteindelijk staan de broertjes Jack, Jeff, Jim en Joe Gasoline tijdens de Ronde van Frankrijk op menige iPod. Als dank beloofden de muzikale broers en wielerfanaten om speciaal voor Koos een liedje op te nemen als hij eind augustus Nederlands kampioen zou worden. En zowaar, dat lukte. Het resultaat ‘There it goes (for Koos)’ is hier gratis te downloaden.

Lees hier meer over de hype: http://blog.gasolinebrothers.nl/

Voordat dit hele circus los barstte, waren The Gasoline Brothers al bezig met een opvolger van het al weer drie jaar oude debuut Hm!
http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/40700365.
De nieuwe plaat heeft de al even kort maar krachtige titel Tsk! en wordt vanavond in EKKO gepresenteerd. De eerste 250 exemplaren komen bovendien met een 3D-brilletje, vanwege het speciale lettertype op de hoes.
Als we afgaan op de voorproefjes van de bandsite, presenteren de broers vanavond weer een fijne portie rootsrock en indie in de lijn van Guided By Voices, Pavement en Wilco.

Tim Knol maakte al eens diepe indruk in EKKO als voorprogramma voor Anne Soldaat, en tourt op dit moment als vaste support-act van Johan. Als klein kind begonnen met covers van o.a. John Hiatt en Gram Parsons uit papa’s platenkast en als het meezit kan hij eind dit jaar, begin volgend jaar z’n eigen debuut (met gastbijdragen van Anne Soldaat en leden van Johan) er tussen zetten.

Fans van Teenage Fanclub worden met het hoofdprogramma al op hun wenken bediend, maar zullen ook zeker The Starlets waarderen. Mooie, filmische indie die ruikt naar whisky en een van de kroegen uit thuisstad Glasgow waar ook enkele scenes uit Trainspotting zijn opgenomen.