Home

The Handsome Family

+ Dishking

Concert
Datum
zo 4 okt 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Giant Sand, 16 Horsepower, Williard Grant Conspiracy

Alternatieve country en americana.

The Handsome Family is in 1993 opgericht door het getrouwde stel Brett en Rennie Sparks. Zij spelen alternatieve country en americana: zij is verantwoordelijk voor de muziek, hij voor de teksten.

Muziek die je gerust een moderne variant van The Anthology Of American Music van Harry Smith mag noemen. In 2003 en 2004 stond het stel ook al eens in Utrecht, op het Blue Highways festival en ons eigenste EKKO. Inmiddels vergaarden ze min of meer per toeval wereldwijde roem, want hun track ‘Far From Any Road’ werd de titeltrack van de crimeserie True Detective. Alhoewel het flauw zou zijn om ze alleen dat toe te schrijven: media als Uncut, MOJO en The Guardian zijn lovend over het echtpaar, en schreven onder andere dat zij één van tien meest essentiële americana-albums (In The Air) ooit maakten.

Wegens succes is The Handsome Family verplaatst van de Molen naar EKKO! 

Als singer/songwriter ‘Dishking‘ is Jason de Laat vanaf 2008 bezig met eigen materiaal. Inmiddels zijn er nu 3 albums, waaruit enkele ‘hitjes’ zijn onttrokken. Zijn muziekstijl is cinematic te noemen neigend naar soundtracks voor bijvoorbeeld een Tarantino film. Ergens tussen Bowie/Cash/DeVille/Lanegan.