Home

The Homesick + Geo

Concert
Datum
do 28 okt 21
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
DEERHUNTER, WOMEN, ARIEL PINK.

Friese post-punktrots.

Dit concert is verplaatst van zondag 17 oktober 2021 (in TivoliVredenburg Pandora) naar donderdag 28 oktober in EKKO. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Kaartverkoop gaat via TivoliVredenburg.

Abe Lenstra, de Elfstedentocht en Gucci Gucci van The Homesick; de drie pijlers van Fries cultureel erfgoed. Natuurlijk is dat niet het enige goede uit Friesland, en al zéééker niet het enige goede nummer van The Homesick. Want wat kunnen ze spelen hè. Fijne melodieën, lekker veel fuzz en reverb, bulderende post-punkbassen, en harde teksten. Na het ijzersterke mini-album Youth Hunt (2017) vol gejaagde en uitgesponnen postpunk ontplofte het rondom dit drietal, en inmiddels zijn we al heel wat mooie shows (o.a. Le Gues Who?) verder. Afgelopen jaar verscheen plaat nummer twee The Big Exercise; een wederom ijzersterke plaat, dat uitkwam via het gerenommeerde platenlabel Sub Pop Records (o.a. J Mascis, Beach House, Weyes Blood en Rolling Blackouts Coastal Fever) waarop het Dokkumse drietal het diepe induiken door warmere, barokke elementen als piano, klavier, akoestische gitaar en clarinet toe te voegen.

Wees vreemd en emotioneel – het mantra en levensmotto van Geo. Ergens tussen no wave, post-punk en funk levert deze band recht vanuit de underground een van de meest frisse dancepunk-geluiden van Nederland af. Voor liefhebbers van Liquid Liquid, Shopping en onze eerdere favoriet N0V3L. Een van de allereerste shows van het viertal zie je voorafgaand aan het optreden van The Homesick in EKKO!

HEROPENING MET LEKKERE GROENTEN EN NIEUWE SMAKEN
Na een grondige (nog enigszins gaande) renovatie van ons café bedienen we graag weer die andere primaire levensbehoefte naast muziek: eten.  En niet alleen de aankleding, maar ook de kaart is op de schop gegaan. De vorm blijft simpel: vegetarische gerechten om te delen, zonder poespas. De inhoud krijgt een upgrade: nieuwe smaken, contrasten die elkaar als yin en yang aanvullen en de gerechten zijn ook nog eens leuk om naar te kijken. Zonder aanwijspink, wel met liefde!

Op showdagen zijn we geopend vanaf 18:00. Reserveren? Dat kan via deze pagina. Speciale wensen? Laat het van tevoren even weten.