Home

The Homesick

+ Lewsberg

Concert
Datum
do 13 apr 17
Open
20:30
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Yuko Yuko, Rats on Rafts, The Lumes
Gepresenteerd door
Locatie: ACU

Aanstekelijke pop, gemixt met postpunk, lekker veel ruis en reverb.

Amper droog achter de oren waren ze, toen The Homesick in 2014 zich voor het eerst liet gelden. Vanuit Dokkum veroverden ze op stormachtige wijze de Nederlandse podia. Puberteit en het internet vormde destijds de drijfveer voor het jonge drietal.

Het leidde tot de speelse Twst Yr Wrsts EP, uitgebracht door Subroutine Records. Het jaar daarop tourde de band met Rats on Rafts door Nederland en festivals als Le Guess Who?, Incubate, Where The Wild Things Are en Bad Bonn Kilbi volgden.

Nu, drie jaar en honderden speeluren later, is daar het langverwachte debuut Youth Hunt. Soms puntig, dan weer uitgesponnen: noisy popliedjes die onverwachte wendingen nemen. Het opgroeien in een plattelandsregio sijpelt door, maar The Homesick is eigenzinniger dan ooit.

Lewsberg is een nieuwe band met bandleden van o.a. Bonne Aparte, Rats on Rafts, Venus Tropicaux en Eklin. De band is vernoemd naar ondergewaardeerde Rotterdamse schrijver Robert Loesberg en ze klinken een beetje als The Velvet Underground, Ultimate Painting en Nap Eyes. We hopen dat er snel meer muziek van ze uitkomt, want het is verslavend lekker.