Home

The Meschiya Lake Quartet

+ Russell Welch

Concert
Datum
vr 28 feb 14
Open
21:00
Aanvang
21:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Pokey LaFarge, Billie Holiday, Caro Emerald
Gepresenteerd door
Midnight on the Bayou

Authentieke dixieland jazz in zijn puurste vorm.

EKKO transformeert deze nacht tot een ware underground jazz club uit de jaren ’20 en ’30, te midden van de bruisende stad New Orleans. Het programma staat geheel in het teken van ‘The Big Easy’; het eten, de live entertainment, aankleding, de cocktails en DJ’s maken het plaatje compleet!

18.00-21.00
Louisiana Creole Cuisine & Live in het eetcafé; Pierre Et Les Optimistes.
Ook de keuken zal zijn menu aanpassen deze avond! Geniet voorafgaand aan het concert van de Creoolse keuken en luister naar de swingende Franse liedjes van Gipsy Jazz band Pierre Et Les Optimistes. Voor dit deel van de avond zijn speciale combitickets beschikbaar.

21.30-23.30
The Meschiya Lake Quartet + Russell Welch.
Het voorprogramma zal worden verzorgd door Russell Welch. Deze multi-instrumentalist is vast bandlid van Meschiya Lake en bovendien een begenadigd gypsy-gitarist.
Meschiya Lake en haar bandleden komen uit ‘The French Quarter’ in de bruisende stad New Orleans. Hun muziek is net zo vaak te horen in de lokale clubs als op de straat. Meschiya Lake is een rasartiest in hart en nieren, die haar carrière begon als circusartiest in een alternatieve sideshow. Samen met haar band neemt ze een muzikale vlucht terug naar roerige jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Haar krachtige stem, ‘rock ‘n’ roll attitude’ en stijlen als traditionele jazz, blues, ragtime en rhythm & blues bleek een gouden combinatie. Onbedoeld droeg de band bij aan de recente revival van de lindyhop-dansscene.

23.30-04.00
Jack Rhythm and Jazz & Miss Twist.
Utrecht’s finest Jack Rhythm and Jazz (Naald & Kraak) & Miss Twist staan deze avond garant voor een flink portie rammende R&R, Popcorn, Rhythm and Blues, Soul en nog veel meer!! Deze muziek fetisjisten zorgen ervoor dat niemand nog naar huis wil.