Home

The Next Big Thing.. from Belgium

Datum
wo 27 apr 11
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
ROCK

Maak kennis met de nieuwe generatie Belgische bands!

The Galacticos 
The Galacticos trappen af met hun kersverse album “Paint The Town Rad’. Het album is opgenomen met Pascal Deweze, producer van onder andere Broken Glass Heroes en Sukilove. Deze onuitputtelijke energieke Indiepopband nodigt je uit om hun interactieve videoclip “Aunt Mary” te ‘besturen’. Met simpele knoppen kan de stemming, de leeftijd van de band en het seizoen aangepast worden om zo zelf het verloop van de clip te bepalen. Onlangs tourden ze door heel Vlaanderen waarbij ze op één dag maar liefst 10 (!) optredens verzorgden. Hopsakee. 

Arquettes
Vervolgens presenteren Arquettes hun debuutplaat “Wave On”. Het album werd in Parijs opgenomen met topproducer Stéphane Alf Briat, bekend van onder andere Air en Phoenix. De videoclip bij de single “Gutters” werd een echte mediahype door spraakmakende cameo’s. Gentse toppolitici werden namelijk omgetoverd tot ware rocksterren. In België komen ze vaak voorbij op Studio Brussel en ook in Nederland lijkt de pers hun wel te lusten. OOR: “Omdat dit opzwepende kwartet ook live staat, kunnen we er gerust op zijn dat Arquettes dit jaar ook andere grenzen gaat slechten.”

School Is Cool
De jongste winnaars van Vlaanderens grootste rockconcours Humo’s Rock Rally, School Is Cool, speelden met hun radiohit “New Kids In Town” alle festivalpodia in 2010 plat. Begin dit jaar trokken ze samen met Jan Douwe Kroeske op theatertour om zich vervolgens terug te trekken met Reindhard Vanberghen; producer van onder andere Das Pop, Goose en The Hickey Underworld. Met Vanberghen werken ze momenteel aan hun debuutalbum dat later in 2011 verschijnt.

De presentatie is in handen van Willem Jongeneelen.