Home

The Thing

+ Dead Neanderthals

Concert
Datum
vr 20 okt 17
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Fire! Orchestra, Colin Stetson, Peter Brötzmann

Freejazz van de bovenste plank met het zweet, de energie en opwinding van de rock-‘n-roll.

Samen zijn Mats Gustafsson (sax), Ingebrigt Håker Flaten (bas) en Paal Nilssen-Love (drums) een instituut geworden. Geliefd over de hele wereld, aanbeden door freejazzfanaten van hier tot Kyoto en regelmatig in de weer met goed volk uit de jazz, pop, rock en noise. Zo werkte The Thing al aan albums samen met grootheden Thurston Moore, Jim O’Rourke en Neneh Cherry. Al zeventien jaar doet het Scandinavische powertrio waar het steengoed in is: jazz benaderen vanuit een punkmentaliteit. Misschien is The Thing eerder een improviserende rockband dan een jazzband, waarbij soms ook gecrowdsurfd kan worden. Of nog beter, laten we The Thing vooral niet in één bestaand hokje plaatsen, want daar is het simpelweg te genreoverschrijdend voor. Soms doen ze denken aan het virtuoze oergeweld van Colin Stetson, dan weer aan de groovy punkhelden van The Ex. Het is niet bij te houden wat er in hoog tempo op je af komt bij een optreden van The Thing, wat bijna een fysieke ervaring te noemen is. 

Welke band kan The Thing beter supporten dan Dead Neanderthals uit Nijmegen? Juist, niemand. Met saxofoon en drums overdonderd dit duo met een bak noise, drones, metal en grindjazz.


Concert + eten: EKKO Eetcafe
Je kunt voorafgaand aan het concert eten in EKKO Eetcafe. Reserveer via EKKO.nl/cafe, laat je concertticket zien aan de bediening bij het afrekenen en krijg €2,50 korting op het eten.

De nadruk in de menu’s ligt op groentebereiding, die elke keer anders is. Een voor-, hoofd- en nagerecht voor €15,-*. Vleesliefhebber? Vegetariër? Snak je naar een allergenen-vrije maal? Kan allemaal.

* Let op: reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting. Vol = vol.