Home

The Twilight Sad

+ Gifter

Concert
Datum
do 26 mrt 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Frightened Rabbit, We Were Promised Jetpacks, I LIKE TRAINS

Melancholische indie rock uit Schotland.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Sommige bands, zoals The XX en Alt-J, breken direct met hun eerste album gigantisch door, bij andere bands duurt dat wat langer. Maar bij de beste bands gebeurt dat helemaal nooit, blijven ze altijd net onder de radar maar weten ze door de jaren heen wel een groep hondstrouwe fans aan zich te binden. Een van die bands is The Twilight Sad. In december 2007 en april 2012 speelden deze post-rockende Schotten ook al eens in EKKO, en beide keren was het een van de meest bevlogen optredens van het jaar. In 2014 verscheen hun vierde langspeler, Nobody Wants to Be Here and Nobody Wants to Leave. De eerste track van dat album, There’s A Girl In The Corner, klinkt ietsjes luchtiger dan de normaal zo donkere, emotionele en meeslepende sound van die band. Zouden ze dan toch nog…?

Het voorprogramma van vanavond is Gifter, een indierockband uit het zuiden des lands. Zij draaien reeds mee sinds 2011 en brachten in die tijd een debuutalbum uit. Dit jaar zal er een tweede plaat volgen, vol met bombastische muziek met ruimte voor subtiliteit en psychedelica. Singles ‘Home Again’ en ‘Whe Are You’ zijn in ieder geval een smakelijk voorproefje.