Home

The Wanton Bishops

+ Giant Tiger Hooch

Concert
Datum
vr 19 sep 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Black Rebel Motorcycle Club, The Black Keys, Seasick Steve

Tweekoppige blues en garage rock revival band uit Beirut.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

The Wanton Bishops wordt gevormd door de vrienden Eddy en Nader uit Beirut, Libanon. Waar Eddy wordt geïnspireerd door onder andere de Rolling Stones, The Kinks, Oasis en The Arctic Monkeys, heeft Nader meer liefde heeft voor acts als Muddy Waters, RL Burnside en Seasick Steve. Wanneer de mannen besluiten een band te starten is het dus niet gek dat deze samenwerking uitmond in een geslaagde combinatie van blues and garage rock.

The Wanton Bishops zweven ergens tussen blues rechtstreeks uit de Amerikaanse moerassen en aangezette rockriffs in. Elektrisch en dan weer akoestisch, hier en daar ondersteund door banjo’s en harmonica’s. Hun liefde voor jamsessies en improvisatievermogen, maakt hun liveoptredens des te interessanter!

In het voorprogramma speelt Giant Tiger Hooch, die in april van dit jaar ook bij EKKO op het podium stond. Giant Tiger Hooch is een Amsterdams R&B orkest dat zich sinds 2011 festivals en poppodia bestiert met hun getier. De band etaleert zich volgens de critici met eclectische hoogstaande garage blues waar zelfs Howlin’ Wolf en Johnny Jordaan spontaan tranen van in hun ogen krijgen.