Home

Tika

+ Marien Dorleijn (moss) & David Pino (el Pino & the Volunteers) + Puzzle Muteson (uk)

Datum
vr 16 sep 11
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
INDIEFOLK

Op uitnodiging van In A Cabin With trokken Marien Dorleijn en David Pino (frontmannen van respectievelijk Moss en El Pino & The Volunteers) afgelopen januari naar het Canadese La Peche om daar met lokale muzikanten een album te maken. Het resultaat combineert het beste van Marien en David, zwaar beïnvloedt door de omgeving en de locatie waar de opnames plaats vonden. Ver van huis, ver van de bewoonde wereld, in een blokhut, en met een buitentemperatuur die ver onder het vriespunt bleef (ruim dertig graden celsius onder het vriespunt!). Tika is het resultaat van deze expeditie en het begin van een samenwerking die als agenda’s, omstandigheden en het noodlot het toelaten zomaar nog eens een vervolg kan krijgen. Wat zou dat toch mooi zijn.

Mooi feitje: Tika dankt haar naam aan een jonge zwarte Labrador die de de opname sessies van begin tot einde heeft bijgewoond. Een mascotte. Deze Labrador zelf is vernoemd naar tequila. Het sfeervolle geluid is onlosmakelijk herkenbaar van de bands waar Dorleijn en Pino doorgaans bekend van zijn, maar het geheel is meer dan de som der delen. Vocaal blijken de twee elkaar niet alleen aan te vullen maar ook tot nieuwe hoogte doen stijgen. Bij vlagen vriendelijk, maar ook venijnig. Soms neigend naar country en folk, maar vaak ook stevig rockend. Bij vlagen weemoedig, maar altijd optimistische en hoopvol.

Support komt van Puzzle Muteson van het label Bedroom Community (bekend van o.a. Sam Amidon, Nico Muhly en Ben Frost). De jonge Brit woont op het Engelse Eiland Wight en reisde naar Ijsland om daar zijn debuutplaat op te nemen met Muhly en Valgeir Sigurdsson. Beide zorgden meteen voor zowel de arrangementen als de productie van het album.