Home

Tom Pintens

+ Harold K.

Datum
do 21 apr 11
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
POP

Tom Pintens, u weet wel, voormalig gitarist bij Zita Swoon,
heeft op 7 maart 2011 een nieuw album uitgebracht, onder de noemer De Oogst.
Hij slaagde erin om een verrassend stevige gitaarplaat te maken, en toch trouw te blijven aan de dromerige-filmische sfeer die zijn vorige albums kenmerken.

Met “De Oogst” slaagt Pintens een andere richting in. Hij verwerkte zijn opnieuw zeer diverse en interessante muzikale ervaringen tot een zeer mooi en persoonlijk album.
Stevige gitaar & drum-werk duelleren met intieme zachte scores.
De teksten zijn net als op de twee vorige albums van de hand van schrijfster/muzikante/actrice Ellen Schoenaerts, die dit keer werd bijgestaan door haar collega Dries Helsen. Luc De Vos en Remco Campert vervolledigen het tekstboek.
De veelal verhalende teksten vertellen over levens in constante verandering,
waarvan de liefde meestal de stuwende kracht is. De liefde die lokt en wegjaagt, passioneert en verveelt. En ook over de spanning tussen avontuur en structuur, waarbij de goesting van het menselijke hart de slinger meestal naar het eerste doet overslaan.

Tom gaat met dit nieuwe album in zee met het Nederlandse label Excelsior Recordings, a match made in heaven.
Live wordt hij vervoegd door Bjorn Eriksson op gitaar en bas (Maxon Blewitt, The Partchesz, Admiral Freebee), Stijn Cole op toetsen, beatbox (Colepark), Tijs Delbeke op bas, gitaar en trombone (Sir Yes Sir),… een muzikale symbiose die zorgt voor een stuwende, steeds boeiende liveset!
Ook het voorprogramma is de moeite waard! Harold K. warmt het publiek lekker op met fijne folk.