Home

Torre Florim & Roos Rebergen

+ Duende Ariza Lora

Concert
Datum
za 31 aug 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
De Staat, Roosbeef
Gepresenteerd door
De Tweede Speeldoos

Speelse samenwerking tussen Roosbeef en De Staat.

Roos Rebergen (beter bekend als Roosbeef) startte samen met Torre Florim (frontman van De Staat) eind 2009 een bijzonder mooi project: De Speeldoos. Ze brachten een EP uit met zes nummers, waaronder het nummer Iemand Dood (snap het wel/in kist neer leggen/zand uithalen/kuiltje maken/bloem op deksel leggen/kist begraven/zand opleggen/dat is alles). De teksten zijn gebaseerd op gedichten geschreven door mensen met een verstandelijke handicap.

In 2013 komen ze met een nieuwe EP; De Tweede Speeldoos. Ditmaal hebben ze inspiratie opgedaan door gesprekken te voeren met zeventien verstandelijk beperkte acteurs van Theater Kleinkunst. Hieruit zijn zes nieuwe Nederlandstalige liedjes ontstaan. Nooit Verliefd komt van Eric, die vertelt nooit verliefd te zullen worden omdat hij zich dan ontzettend zou schamen. John droomt nog altijd van een eigen discotheek, waaruit het vrolijke en aanstekelijke nummer “Discotheek” ontstaan is.

Het duo maakte er een waar feestje van tijdens de albumpresentatie op Tweetakt. Torre marcheert over het podium en je hoort het publiek geregeld lachen om de grappige en soms ongemakkelijke bewegingen en uitspraken van Roos. De overige bandleden hebben ze uit Roosbeef en De Staat geplukt, waardoor het een muzikale eenheid wordt. Houd je van Roosbeef? En anders van vrolijke liedjes met ontroerende en grappige teksten? Dan garanderen wij een constante glimlach op je gezicht tijdens, en zeker ook na dit concert.