Home

Town of Saints

+ Spring Offensive

Concert
Datum
za 15 mrt 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Arcade Fire, Local Natives, Case Mayfield

Traditionele folksound, aangevuld met moderne indierockelementen.

Het Nederlands/Finse Town of Saints is gevestigd in Groningen, maar daar is de band zelden te vinden. Begonnen als straatmuzikanten in 2010, toen het stel Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) elkaar in Oostenrijk ontmoetten, is er sindsdien constant getourd door heel Europa. Dit jaar is de moderne folk-band aangevuld met Sietse Ros als drummer. In deze formatie speelden ze afgelopen januari zeven shows op Eurosonic/Noorderslag, waar ze getekend werden door het Utrechtse Snowstar Records. 

Het vele touren heeft hun shows goed gedaan; songs worden vol overgave gezongen door Harmen, begeleid door folky vioolspel van Heta en dansbare drumpartijen van Sietse. De traditionele folksound, aangevuld met moderne indierockelementen, leidde al tot vergelijkingen met Arcade Fire en Local Natives. Na twee EP’s in eigen beheer, kwam op 4 oktober het debuutalbum ‘Something to Fight With’ uit op Snowstar Records. Een album vol liedjes over worstelen met jezelf, om de wereld om je heen te begrijpen. Scherpe teksten met soms duistere onderwerpen over wat je moet doen met je leven als eind-twintiger, wanneer alles mooi, leuk en zinvol moet zijn en of dat wel wat uitmaakt. Maar in plaats van een zwartgallige ondertoon, probeert Ridderbos juist hoop, gelatenheid of pittig sarcasme in de strijd te gooien tegen de zware melancholie: “I guess it’s something you fight with”.

 

De vijf van Spring Offensive (UK) hebben hun bandnaam niet gestolen! Net als het laatste Duitse offensief om Europa te overmeesteren in 1918 trekken de mannen binnenkort ten strijde als opwarmer van To Kill A King. Met hun debuut ‘Young Animal Hearts’ vol edgy gitaarpop willen ze ons continent overspoelen vanaf begin 2014. En ze zijn niet van plan zonder buit af te druipen… “We have guitars, we have driving rhythms, we sing in harmony and we mean it.”

 

Mocht je ’s middags al zin hebben in een voorproefje van deze show, ga dan om 13:30 naar The Village op de Voorstraat! Hier speelt Town of Saints een gratis instore.