Home

Traumahelikopter

+ The Tubs

Concert
Datum
do 27 okt 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Afterpartees, Ty Segall, Mozes and the Firstborn

Explosieve garagepunk die zijn sporen fysiek achterlaat.

Deze show is onderdeel van onze najaarsactie! Meer weten? Klik hier. Meteen aanschaffen? Kan ook.


traumahelikopter is terug en naar eigen zeggen “ready as we’ll ever be”. Al is het Groningse trio natuurlijk nooit echt weggeweest. In oktober komt er een nieuwe plaat, Competition Stripe, die in oktober uit zal komen via Excelsior Recordings en volgend voorjaar in Amerika wordt uitgebracht door Burger Records.

Het album is volgens de band een logische volgende stap na I Don’t Understand Them At All, waarop al een rijker en melodieuzer geluid te horen was dan op het titelloze debuut uit 2013, dat destijds letterlijk insloeg als een bom nadat een uitzinnig publiek het plafond sloopte tijdens een show op Noorderslag dat jaar. Op Competition Stripe laat de band horen meer te zijn dan rudimentaire garagerock alleen en geeft het trio blijk van een brede verscheidenheid aan invloeden, wat resulteert in een gevarieerde plaat waarop sterke melodieën en steviger gitaarwerk elkaar afwisselen.

De band wordt bijgestaan door The Tubs, een Belgisch trashrock-trio dat aangesloten is bij Burger Records. Inderdaad, het gerenommeerde indielabel waar ook Ty Segall, Fidlar en together PANGEA geen onbekenden van zijn. Verwacht lekkere lo-fi nummers met een dikke knipoog naar de sixties.