Home

Traumahelikopter

+ Afterpartees

Concert
Datum
za 12 apr 14
Open
20:00
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Jay Reatard, Ty Segall, Bass Drum of Death

Explosieve garagepunk die zijn sporen fysiek achterlaat.

Dat ze zichzelf traumahelikopter hebben genoemd is geen verrassing. Dit Groningse trio vuurt korte, explosieve songs op je af die hun sporen achterlaten. Ze knalden hun debuutplaat in nog geen week op de band en vingen daarmee de urgentie en energie van hun liveshows, waarbij een parate eerste hulpdienst bij de moshpit geen overbodige luxe is. Met hun garage rock & roll met daarbij een vleugje lo-fi psychedelica en punk hebben ze o.a. Lowlands en Best Kept Secret al verpletterd. Voor deze show zou een kogelvrij vest en een gebitsbeschermer wellicht van pas komen.

Na het titelloze debuutalbum van traumahelikopter laat de band rond zanger en gitarist Mark Lada nu weten dat opvolger I Don’t Understand Them At All op 7 maart zal uitkomen. De nieuwe single Alone kun je hieronder beluisteren. Hoewel de mannen wederom zullen uitgaan van hun herkenbare punksound, laat zanger Lada weten dat ze dit keer toch uit een ander vaatje hebben getapt. ‘We wilden een plaat maken die dezelfde intensiteit heeft als ons debuut, maar meer om de liedjes gaat. Ons eerste album was een gestript statement van nog geen halfuur, deze plaat heeft meer melodie’, aldus de frontman. 

Afterpartees uit Horst, Limburg rocken als een dolle, houden naar eigen zeggen van ‘autorijden, vieze praatjes, friet en feest’. En feest gaat het worden met hun opzwepende mix van vlijmscherpe garage en popmuziek.