Home

True Citizen

+ Big Hare

Concert
Datum
za 23 aug 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Woost, Radiohead, Sonic Youth
Gepresenteerd door
EP release

EP Presentatie True Citizen: Melodieuze rockmuziek met experimentele randjes.

Uit de omgeving van Utrecht/Nijmegen komt True Citizen. Dit vierkoppige gezelschap laat zich inspireren door onder andere Radiohead, Woost en het oudere werk van Muse. Niet gek dus dat hun muziek zich laat omschrijven als alternatieve melodische rock. Voor deze muzikanten is True Citizen alweer 7 jaar hun creatieve uitlaatklep. Ze zijn niet bang om de grenzen van de rockmuziek op te zoeken en schuwen dus ook niet experimenteler werk.

Na in 2012 in eigen productie een (naamloze) EP te hebben uitgebracht, is True Citizen in de eerste helft van 2014 de studio ingedoken om nieuw materiaal op te nemen. 23 augustus zullen zij het resultaat, hun nieuwste EP ‘Blow Your Mind With Why’, komen presenteren bij ons in EKKO.

Big Hare zal daarbij deze avond gaan openen. Met een geluidenarsenaal waar je u tegen zegt, veel effecten die van links naar rechts zweven en drums die soms zelfs ietwat oosters aandoen, weet Big Hard de aandacht vast te houden tijdens wat een grote geslaagde elektronische jam lijkt.