Home

Uncloud Festival

+ Laurel Halo + Modulation. + Pye Corner Audio e.a.

Club
Datum
za 24 feb 18
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Voor liefhebbers van: Le Guess Who?, Rewire, Fiber.

Exploring music and art.

Tijdens Uncloud Festival in Utrecht ontmoeten zowel makers als liefhebbers van muziek en kunst elkaar. Grenzen tussen verschillende genres, tussen diverse disciplines maar ook tussen podium, nachtclub en expositieruimte worden doorbroken op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari. Uncloud presenteert deze dagen een breed en divers programma, van het uiterst dansbare ‘Deltawerk’ van Applescal & Polynation en het grensverleggende ‘Bismuth‘ van instrumentenuitvinder Yuri Landman en (ex-Feverdream) Arnold van de Velde op vrijdag, en van Modulation., een avontuur met analoge synthesizers en old school drumcomputers tot de dwarse tempowisselingen en tegenritmes van Laurel Halo op zaterdag.

Niet alleen wordt de zaal van EKKO omgebouwd tot 360 graden video-installatie, ook kun je een reeks bijzondere werken zien tijdens expositie Nebulosus in het café. Een selectie multi-dimensionale kunst; combinaties van schilderijen, projecties, sculpturen en interactieve kunst. Een illusionair samenspel van licht, textuur en beweging. Nebulosus is de gehele maand februari in EKKO te zien. Zaterdagmiddag is er een gratis programma met soundscapes, improvisaties, poezie en installatiekunst in ACU en Puschkin. 

Let op! De settijden van Laurel Halo en Pye Corner Audio zijn omgedraaid. Check het tijdschema onderaan deze pagina.

 LINE-UP ZATERDAG

Laurel Halo
Zware, gemuteerde elektronische muziek met de invloeden van het geluid van Detroit, Engeland en Duitsland; de muziek van Laurel Halo kent diverse vormen, is moody en extatisch. De in Berlijn gevestigde geluidskunstenares brengt muziek uit op o.a. het gerenommeerde Londense label Hyperdub Records en zo werd vorig jaar haar derde album Dust daar gereleased. Eerder viel ze al op tijdens o.a. Le Guess Who?, Best Kept Secret, Rewire en Todaysart. 

Pye Corner Audio
Pye Corner Audio (Martin Jenkins) is de ‘synth explorer’ die een imponerende en filmische sound creëert die je doet denken dat het spookt op de dansvloer. Een unieke blend van John Carpenter, slow disco, deep house and elektronische bibliotheekmuziek. Al meer dan acht albums bracht hij uit onder diverse labels en hij maakte remixes voor o.a. John Foxx, Mogwai, Mark Lanegan en Stealing Sheep.

Tammo Hesselink
Hij begon ooit met werken in een platenzaak waar hij kennismaakte met oude Detroit en Chicago records. Vanaf dat moment ontwikkelde Hesselink een voorliefde voor zowel esotheric techno, electro en het met ritme gevulde spectrum van de Britse dancemuziek. Het afgelopen jaar stond hij al vaak in De School en daarnaast brengt hij muziek uit bij het Rotterdamse label Nous’klaer Audio.

Curated by Modulation. 
Allert // Kristian Jarich (aka Chris Mulder) // Panenkov // Correlate & Roel Weerdenburg

 TIJDSCHEMA

20:00 – Deuren open
20:45 – Modulation. presents:
             Allert
             Kristian Jarich
             Panenkov
             Roel Weerdenburg + Correlate
00:15 – Laurel Halo  
01:45 – Pye Corner Audio
03:00 – Tammo Hesselink

Leeftijd: 18+

*Uncloud wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.