Home

Uncloud middagprogramma

+ in ACU & Puschkin

Overig
Datum
za 24 feb 18
Open
15:00
Aanvang
15:00
Locatie

Op zoek naar de randen van muziek en kunst.

Met middagprogramma Uncloud Matinée biedt het tweedaagse Uncloud Festival een gratis middagprogramma aan op zaterdag in ACU en Puschkin.
 

⌲ ACU (15.00 – 18.00)

Het programma in ACU bestaat uit vier lokale acts die de randen van muziek en kunst opzoeken en zo bijzondere verbindingen leggen. Verwacht hypnotiserende soundscapes, scheurende synths, explosieve improvisaties en verstillende poëzie!

Line-up:
Compact Star
Improvisatieduo met synthesizer, zang en effecten. Ze maken donkere, langgerekte, verhalende soundscapes. Pieter (synth) heeft roots in de ambient, noise en metal en Barry (zang) in barok, pop en de moderne klassieke muziekscene.

Wordbites & beats
Wordbites is een poëtische mix van spoken word en live muziek. Een pakkende performance die kraakt, bijt of streelt. Breekbaar en sterk tegelijk. Deze editie is in samenwerking met beats van Jens Wierckx op drums en Cedric Vermue op synths en electronica.

BIG PINK PIG KING
Vier jonge muzikanten spelen een explosief spel van constante uitdaging en opwindend experiment van improvisatiemuziek die zich verscheurt tot flarden van lompe performance, verbasterde grooves, soms een woordschreeuw en af en toe, door de humane herrie heen, een verbloemde hint van virtuositeit. Ergens tussen en afkomstig uit free-jazz, noise, punk, pop; een hongerige non-poëtische poëzie in het nu.

Stina Force
Deze Amsterdamse one-woman-punk-rockband ontwikkelde in korte tijd een uniek optreden waarin de tropen van de feministische punk op bijzondere wijze worden gedeconstrueerd. Door haar passie voor muziek, performance en fysieke expressie maakt ze live enorme indruk.

⌲ PUSCHKIN (18.30 – 20.00)

In Puschkin wordt een installatie van Stefano Murgia tentoongesteld: ‘Acoustics Based on Volume: Aluminium’. Stefano Murgia is een geluidskunstenaar die onderzoek doet naar nieuwe vormen van taal, met een focus op narratief, metafoor en moraliteit. Tijdens zijn studie ArtScience aan de KABK heeft hij de mogelijkheid gehad om geluid op een abstracte en wetenschappelijk manier te bestuderen. Hij maakte zelf instrumenten en speakers, waarmee hij zijn performances en installaties ontwerpt. Zijn performance onderzoekt de wisselwerking tussen geluid en akoestiek.

⌲ Uncloud Festival (vrijdag)
⌲ Uncloud Festival (zaterdag)