Home

Uncloud Festival

+ Fieldhead + Deltawerk + Bismuth e.a.

Club
Datum
vr 23 feb 18
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Voor liefhebbers van: Le Guess Who?, Rewire, Fiber.

Exploring music and art.

Tijdens Uncloud Festival in Utrecht ontmoeten zowel makers als liefhebbers van muziek en kunst elkaar. Grenzen tussen verschillende genres, tussen diverse disciplines maar ook tussen podium, nachtclub en expositieruimte worden doorbroken op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari. Uncloud presenteert deze dagen een breed en divers programma, van het uiterst dansbare ‘Deltawerk’ van Applescal & Polynation en het grensverleggende ‘Bismuth‘ van instrumentenuitvinder Yuri Landman en (ex-Feverdream) Arnold van de Velde op vrijdag, en van Modulation., een avontuur met analoge synthesizers en old school drumcomputers tot de dwarse tempowisselingen en tegenritmes van Laurel Halo op zaterdag.

Niet alleen wordt de zaal van EKKO omgebouwd tot 360 graden video-installatie, ook kun je een reeks bijzondere werken zien tijdens expositie Nebulosus in het café. Een selectie multi-dimensionale kunst; combinaties van schilderijen, projecties, sculpturen en interactieve kunst. Een illusionair samenspel van licht, textuur en beweging. Nebulosus is de gehele maand februari in EKKO te zien. Zaterdagmiddag is er een gratis programma met soundscapes, improvisaties, poezie en installatiekunst in ACU en Puschkin. 

⌲ LINE-UP VRIJDAG

Deltawerk
Deltawerk is het project van Pascal Terstappen (Applescal) en Hessel Stuut (Polynation). Een dynamisch, elektronisch duo dat hun liefde voor clubmuziek en beeldende kunst combineert. Het geluid heeft iets mysterieus, maar is toch ook dansbaar. Denk daar de visuals bij tijdens hun live performance en je belandt in een meeslepende trip.

Fieldhead
Fieldhead is het minimalistische elektronische project van Paul Elam met Elaine Reynolds. Ze produceren muziek die varieert van ‘geography inspired tape loops’ tot gespannen synths en tracks met viool. Ze hebben al drie studioalbums en enkele EP’s uitgebracht.

Bismuth
Bismuth is de tweemansformatie van experimenteel instrumentenbouwer Yuri Landman en multi-instrumentalist Arnold van de Velde (ex-Feverdream). Een verzameling zelfgebouwde instrumenten gemaakt uit hout, staal, snaren, motoren en elektronica. Deze bonte collectie instrumenten leidt tot een ritmische samensmelting van experimentele noise rock, dance en gamelan.

Kaukolampi 
Timo Kaukolampi is de sjamanistische leider van de Finse rockband K-X-P. Als solo-artiest werkte hij aan materiaal dat de sporen volgt van de cosmic disco, rave, percussie, ambient en de begindagen van goa trance. Zijn elektronische experimenten worden geprezen door artiesten als Optimo, James Holden, Erol Alkan en John Dickweed. Behalve zijn vette elektronica komt hij ook met een toffe AV-show. 

Somersault 
Somersault is het geesteskind van componist en producer Pim ten Have. Geboren uit een voorliefde voor snaarinstrumenten, creëert de ambientband het geluid van een orkest dat beweegt tussen postklassieke composities en atypische verkenningen. Somersault is een verkenning die de diepte van melancholie en het ongrijpbare van het universum probeert te vatten.

Glice 
Glice is het geesteskind van de Amsterdamse muzikanten Ruben Braeken en Melle Kromhout. Samen creeren ze abstracte muziek, voornamelijk met behulp van lo-fi apparatuur, improviserend, maar toch gefocust, vrij en met scherp oor voor detail. Zelf omschrijven ze het als een soundtrack voor niet bestaande sciencefictionrampfilms. “Glice is as much music for the mind as it is music for the gut.”

Tala Drum Corps
Tala Drum Corps heeft dankzij zijn achtergrond in de moderne dans, geluid altijd als een beweging gezien. De Utrechtse Cultfarm-resident, host van Stranded FM’s The Drone Show en producer voelt zich sterk aangetrokken tot het onverwachte. Vreemde geluiden en ongewone percussie kenmerken zijn sets of ze nu voor de dansvloer zijn bedoeld of als luistersessie.

 TIJDSCHEMA

20:00 – Deuren open
20:30 – Somersault
21:30 – Fieldhead
22:50 – Bismuth
00:00 – Glice
01:00 – Kaukolampi
02:30 – Deltawerk
03:30 – Tala Drum Corps

Leeftijd: 18+

*Uncloud wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.