Home

Utrecht Centraal op het Domplein

+ Pip Blom + Luwten + Figgie e.a.

Concert
Datum
zo 3 jun 18
Open
14:00
Aanvang
14:00
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO + TivoliVredenburg + De Helling + dB's

Dromerig, groovy, hypnotiserend, folky en eigengereid met live acts die elk op hun eigen manier verrassen

Na het succes van vorig jaar staat Utrecht Centraal natuurlijk weer op het programma. EKKO, TivoliVredenburg, De Helling en dB’s slaan de handen ineen op 3 juni met één groot muziekpodium waarbij het rijke, zeer diverse muziekaanbod wordt gecombineerd met de bijzondere, verborgen en niet alledaagse locaties van de stad. Met z’n vieren presenteren ze op het Domplein vanaf 14.00 ‘s middags een line-up met veel variatie. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bands tot gevestigde namen.

Rosemary & Garlic (+ strings)
Grote kans dat je Utrechtse indie-act Rosemary & Garlic al eens voorbij hebt horen komen. Met meer dan 5 miljoen Spotify-streams van Old Now en maandelijks meer dan 500.000 unieke luisteraars behoort Rosemary & Garlic namelijk tot de grootste indie-acts van Nederland. En terecht, met hun schilderachtige liedjes en mysterieuze identiteit veroveren ze ieders hart. Voor deze show nemen ze een strijkensemble mee. 

Figgie
Utrechts trots Figgie maakt Nederlandstalige indiepop. Ritmisch en gelaagd met persoonlijke teksten van frontman Paul Scheenstra, die daar duidelijk zijn emoties in legt. Wat de band zo verrassend maakt, is de combinatie van deze teksten met het alternatieve, dromerige geluid dat doet denken aan bands als Foals en Porches.  

The Phantom Four
Ze worden ook wel de ‘wizards of surf’, de heren van The Phantom Four. Deze Amsterdamse, legendarische band maakt surfmuziek met een hoog energielevel die ze een ijzeren livereputatie heeft opgeleverd. Daarmee speelden ze al diverse podia en festivals plat. Superstrak, enorm swingend en met een flinke scheut exotica en beats.

Luwten
Singer-songwriter Tessa Douwstra is het brein achter LUWTEN. Dit muzikale project biedt haar eindelijk de ruimte die ze nodig heeft. Weg van druk en drukte. Op zoek naar de ultieme plek waar het enkel draait om de noodzaak ’s avonds iets te hebben gecreëerd wat er die ochtend nog niet was. Indrukwekkend vertaald in wonderschone, subtiele folk/elektronica met een warm, soulvol stemgeluid. 

Pip Blom
De gitaarliedjes van Pip Blom bloeiden afgelopen jaren uit van slaapkamerproject tot volwaardige band met een internationaal geprezen repertoire. Inspiratie komt van bands als Blur, The Breeders en Parquet Courts en wordt omgezet in eigenzinnige, nonchalante lo-fi nummers. Een mix van Amerikaanse indierock en aanstekelijke britpop met een heel eigengereide vibe.

Akula Rhythm Band
Akula Rhythm Band neemt je mee op reis naar de maskerdansen en voodoo-ceremonies van West-Afrika. Het geluid van de band is rauw en heel groovy en onderscheidt zich daarmee van de lichte en opgewekte high-life en afrobeat. Verwacht hypnotiserende ritmes, met echo doordrenkte gitaren, orgels en betoverende melodieën, diepgeworteld in het Afrika van de jaren zeventig.