Home

Vök

+ CIEL

Concert
Datum
za 30 mrt 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The XX, The Knife, Poliça

Subtiel gelaagde electropop die wordt gedragen door fluisterende vocalen en echoënde baslijnen.

Electro-popband Vök draait al enige tijd mee. Wellicht is de band je nog niet zo bekend, maar in de muziekwereld kregen ze al heel wat erkenning. Zo werd hun debuut-ep Tension wel gesmaakt door bands als Air, Portishead en Massive Attack. Helemaal niet slecht voor een band die aan het begin van hun internationale carrière staat, toch? Na een handvol singles en EP’s verscheen in 2017 debuutalbum Figure, een plaat die gedreven werd door de zweverige synths en elektronische beats. 2018 bewees opnieuw een productief jaar voor de IJslanders te zijn, getuige de drie uitgebrachtte singles. De band, inmiddels gegroeid tot drietal, lijkt met het recentere werk meer in te zetten op dansbaarheid. Autopilot bijvoorbeeld; een mega-catchy popnummer met een refrein dat stevig inwerkt op de dansbenen. Dat alles bij elkaar opgeteld kunnen we niet anders concluderen dat dit wel eens een hele hete pre-zomeravond in maart zou kunnen worden.

30 maart trappen we voor de show van VÖK af met CIEL, het muzikale alter ego Michelle Hindriks. Haar experimentele beats vol high energy drums, analoge synths en melodische gitaarlijnen omlijst ze met dromerige vocalen. Luister alvast een beetje in met debuut-EP Anxiety, want in het najaar komt het volgende materiaal er alweer aan, gemaakt met Jack Wolter (Penelope Isles) en te verschijnen op het gerenommeerde Bella Union.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only