Home

Volkorenfestijn 2011

+ Novack + Mensenkinderen E.a.

Datum
zo 18 sep 11
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
FESTIJN

Novack
Indiepop uit Utrecht! Sinds het uiteenvallen van de vorige band Vladimir, zijn Wubbo Siegeners en Sander van der Linden niet gestopt met het maken van muziek. Vergezeld door Chris Siegers (bass) en Jan Dekker (trompet) heeft Novack haar debuutalbum gelanceerd in 2010.
Het resultaat is een subtiele, gelaagde plaat met referenties naar Elbow, The Notwist en Death Cab For Cutie.
De band is uitgegroeid naar een zeskoppige band en tekende een contract bij V2 Records. Het album Sequences & Stills werd uitgebracht in januari 2011.

Mensenkinderen
Als deel van het indiepop-duo Anderson reisde Bas van Nienes de afgelopen jaren de hele wereld over, van Stockholm naar Berlijn, van Los Angeles naar Tokio, om altijd weer terug te keren naar het kneuterige Nederland. Geinspireerd door zijn Vaderland plakte hij een prachtige Nederlandstalige indie-plaat in mekaar.

Alibi Tom
Alibi Tom is een indie/rock band uit Zweden. De band grossiert in meeslepende melodieën, gecombineerd met oprechte en verfrissende teksten. Met hun meesterlijke instrumentbeheersing en veelvoudige meerstemmigheid laten de bandleden vol overgave de liefde voor muziek horen. De nummers fascineren stuk voor stuk en voeren je mee naar de feërieke Zweedse bossen waarover ze vertellen.

ME
Ambitie valt Minco Eggersman niet te ontzeggen. De zanger/drummer van de succesvolle indieband at the close of every day runt in het dagelijks leven de labels Volkoren en Sally Forth Records, is een veelgevraagd producer en drumt bij hardcore-collectief the spirit that guides us. Vandaag treedt hij op onder zijn alter ego ME, waarmee hij muziek maakt die verwant is aan het werk van at the close of every day, maar dan nog intiemer en minder gepolijst en met een warme americana-twist.