Home

Vrijheidscollege #1: Rob Wijnberg

+ Freedom of speech and expression

Overig
Datum
wo 12 mrt 14
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Eerste van vier interessante colleges waarin de term vrijheid onder de loep wordt gelegd en van verschillende kanten wordt belicht.

‘Vrijheid van meningsuiting is het politieke recht om je mening en ideeën te communiceren. De term vrijheid van meningsuiting wordt soms als synoniem gebruikte en omvat elke handeling van het zoeken, ontvangen en verstrekken van informatie en ideeën, ongeacht het medium dat wordt gebruikt. In de praktijk is het recht op vrijheid van meningsuiting niet absoluut en is in elk land het recht vaak onderworpen aan beperkingen’.

De Vrijheidscolleges worden afgetrapt door Rob Wijnberg (filosoof en hoofdredacteur van decorrespondent.nl) met een college over de verhouding tussen vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy. Want hoeveel is onze vrijheid van meningsuiting nog waard als we stiekem in de gaten worden gehouden door de overheid met als doel onze vrijheid te waarborgen? Welke beperkingen werpt dit op voor een open publieke dialoog? Moeten burgers beschermd worden door nationale overheden of speelt Europa hierin een rol? Deze vragen en veel meer tijdens het eerste Vrijheidscollege van Rob Wijnberg en met muziek van Knalland.

De Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk voor iedereen, maar aanmelden is verplicht en kan via deze link

Over de Vrijheidscolleges:
In aanloop naar Bevrijdingsdag organiseren FORUM en Bevrijdingsfestival Utrecht een reeks Vrijheidscolleges in EKKO met als thema de vier vrijheden die Roosevelt in 1941 uitsprak in zijn State of the Union-speech. De colleges vinden plaats op 12 en 16 maart, 9 en 23 april. Meer info over de Vrijheidscolleges vind je hier.