Home

Vrijheidscollege #2: Naeeda Aurangzeb

+ Freedom from fear

Overig
Datum
wo 26 mrt 14
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Tweede van vier interessante colleges in EKKO waarin de term vrijheid onder de loep wordt gelegd en van verschillende kanten wordt belicht.

‘Vrij zijn van angst betekent een wereldwijde vermindering van de bewapening op een zodanige wijze dat geen natie in een positie zal zijn om een daad van fysieke agressie te plegen tegen elke buur – waar ook ter wereld.’
In het tweede Vrijheidscollege vraagt Naeeda Aurangzeb (journalist en presentatrice) zich af hoeveel vrijheden we in het kader van het bezweren van angst willen inleveren? Enerzijds maken we ons zorgen over de invloed van Europa, anderzijds willen we er wel de vruchten van plukken. Hoe zijn deze twee gedachten te vereenzelvigen en welke rol speelt angst in onze vrijheid? Deze vragen en meer tijdens het tweede Vrijheidscollege met Naeeda Aurangzeb en met muziek van Knalland.

De Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk voor iedereen, maar aanmelden is verplicht en kan via deze link

Over de Vrijheidscolleges:
In aanloop naar Bevrijdingsdag organiseren FORUM en Bevrijdingsfestival Utrecht een reeks Vrijheidscolleges in EKKO met als thema de vier vrijheden die Roosevelt in 1941 uitsprak in zijn State of the Union-speech. De colleges vinden plaats op 12 en 16 maart, 9 en 23 april. Meer info over de Vrijheidscolleges vind je hier.