Home

Vrijheidscollege #3: Monique Samuel

+ Freedom of worship

Overig
Datum
wo 9 apr 14
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Derde van vier interessante colleges in EKKO waarin de term vrijheid onder de loep wordt gelegd en van verschillende kanten wordt belicht.

‘De vrijheid van godsdienst is de vrijheid van een individu of gemeenschap om in het openbaar of privé, de vrijheid van zijn geloof te belijden of geen religie te volgen. De vrijheid om weg te gaan of het lidmaatschap stop te zetten in een religie of religieuze groep – in religieuze termen afvalligheid genaamd – is ook een fundamenteel onderdeel van de vrijheid van godsdienst.’
In het derde Vrijheidscollege staat vrijheid van geloof ter discussie. Monique Samuel (politicoloog) belicht de invloed van internationale ontwikkelingen op het geloofslandschap in Nederland. Welke invloed heeft bijvoorbeeld de Arabische lente op de manier waarop in Nederland geloof beleden wordt? Zorgen transnationale netwerken, die via social media voor iedereen toegankelijk zijn, ervoor dat moslimradicalisme ook in Nederland meer ruimte krijgt? Hoe waarborgen we de vrijheid van godsdienst, terwijl we ook veiligheidsrisico’s proberen in te dekken? Deze vragen en meer tijdens het derde Vrijheidscollege met Monique Samuel en muziek van Knalland.

De Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk voor iedereen, maar aanmelden is verplicht en kan via deze link

Over de Vrijheidscolleges:
In aanloop naar Bevrijdingsdag organiseren FORUM en Bevrijdingsfestival Utrecht een reeks Vrijheidscolleges in EKKO met als thema de vier vrijheden die Roosevelt in 1941 uitsprak in zijn State of the Union-speech. De colleges vinden plaats op 12 en 16 maart, 9 en 23 april. Meer info over de Vrijheidscolleges vind je hier.