Home

Vrijheidscollege #4: Ewald Engelen

+ Freedom from want

Overig
Datum
wo 23 apr 14
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Laatste van vier interessante colleges in EKKO waarin de term vrijheid onder de loep wordt gelegd en van verschillende kanten wordt belicht.

Het recht op een adequate levensstandaard wordt erkend als een mensenrecht. Er wordt onder verstaan: het hebben van een minimale aanspraak op voedsel, kleding en huisvesting op een bestaansminimum.’
In dit laatste Vrijheidscollege gaat Ewald Engelen (financieel geograaf en publicist) in op de vierde vrijheid: vrijheid van gebrek. Welke gebreken toont het welvarende Nederland? Welke grensoverschrijdende initiatieven laten belangen van de markt en belangen op het gebied van duurzaamheid samengaan? Moet Europa deze waarborgen stimuleren, of zelfs vastleggen in verdragen? Of moet de markt juist de ruimte krijgen en nemen om verantwoord te opereren? Deze vragen en meer tijdens het laatste Vrijheidscollege met Ewald Engelen en met muziek van Knalland.

De Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk voor iedereen, maar aanmelden is verplicht en kan via deze link

Over de Vrijheidscolleges:
In aanloop naar Bevrijdingsdag organiseren FORUM en Bevrijdingsfestival Utrecht een reeks Vrijheidscolleges in EKKO met als thema de vier vrijheden die Roosevelt in 1941 uitsprak in zijn State of the Union-speech. De colleges vinden plaats op 12 en 16 maart, 9 en 23 april. Meer info over de Vrijheidscolleges vind je hier.