Home

Wallis Bird

+ Sofia Dragt

Concert
Datum
wo 5 nov 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Tina Dico, Sophie Hunger, Rachel Sermanni

Folky virtuositeit met elektronische invloeden.

Hoewel Wallis Bird toen ze klein was alle vingers van één hand verloren heeft bij een ongeluk met een grasmaaier, heeft ze toch gewoon geleerd om gitaar te spelen en is ze zelfs virtuoos geworden. Iedere liveshow die ze geeft, wordt gekenmerkt door een bijzondere hoeveelheid energie en passie, waarbij Bird aan het eind vaak ademloos is, en haar gitaar kapot.

Met Wallis Bird’s vierde album ‘Architect’ bereikt de Ierse artieste nogmaals een mijlpaal in haar carrière, die ze gestaag opgebouwd heeft. Het album, dat uitkwam in april, verbeeldt een lange reis van zelf-ontwikkeling en herontdekking en zit vol met nieuwe invloeden bovenop haar folky roots. Bird verhuisde naar Berlijn om het album te schrijven en werd hevig geïnspireerd door de levendige (pop)cultuur. Zo zijn de ritmes van hele nachten dansen in clubs duidelijk terug te horen. Onderwerpen van het nieuwe album zijn het terugwinnen van de controle over je eigen leven, nieuwe kansen grijpen en de vrijheid voelen om te doen en uiten wat je wilt. 

Support komt van Sofia Dragt: “Singer-songwriter die ongekunstelde liedjes met een klassieke ondertoon maakt die landen in je hoofd.” Ze komt uit Wageningen en de natuur is voor haar een grote inspiratiebron. Ze speelde al eerder in het voorprogramma voor Dotan en Lucky Fonz III. In maart kwam haar single Till It’s Over uit, in oktober van dit jaar verwachten we haar debuutalbum.