Home

Wallis Bird

+ Amarins & Le Gatte Negre

Datum
di 23 nov 10
Open
01:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
VROLIJKE FOLK

Volgens de Myspace van Wallis Bird is haar muziek het best te omschrijven als alternative/pop/acoustic, maar wij noemen het gewoon vrolijke folk. Al is het wel muziek die je moeilijk in een hokje kunt stoppen, doordat Wallis zich het liefst wentelt in zoveel mogelijk verschillende stijlen. Op de twee albums die ze heeft uitgebracht, vind je zowel ballades als stevige rocknummers en van alles daartussenin.

De Ierse zangeres was 1 jaar toen ze bij een ongeluk met een grasmaaier 5 vingers kwijtgeraakte. Gelukkig zitten ze er nu op eentje na weer allemaal aan. Het gitaarspelen gaat haar desondanks goed af. Dat mag ook wel wanneer je als kleuter al je eerste gitaar kado krijgt. En naast gitaar schuwt haar band ook de blokfluit en het klokkenspel niet. Als dat geen enerverende avond wordt…

Wallis Bird is met haar folky cover van Depeche Mode’s ‘Just Can’t Get Enough’ bekend geworden. Dit nummer werd namelijk gebruikt in een commercial van de Britse krant ‘The Sun’. Al snel werd haar prachtige stemgeluid opgepikt en werd ze in Engeland en thuisland Ierland steeds populairder. Afgelopen zomer was Wallis met haar band te vinden op de festivals Lowlands en Pukkelpop en nu dus in EKKO!