Home

Waxahatchee + Steve Gunn (Locatie: dB’s)

Concert
Datum
zo 16 aug 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Ryley Walker, Kevin Morby, Swearin'

Twee indiefolk singer-songwriters voor de prijs van één!

LET OP: Deze show is i.v.m. productionele omstandigheden verplaatst naar dB’s. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe locatie. dB’s heeft een kleinere capaciteit dan EKKO, dus koop je ticket snel als je hier bij wilt zijn.

Steve Gunn: 20:30 – 21:30
Waxahatchee: 22:00 – 23:00

Adres dB’s: CAB-Rondom, 3534 BE Utrecht
OV: dB’s ligt naast Station Utrecht Zuilen 

Een absolute top-dubbelbill dit. Waxahatchee stond half 2013 al eens in EKKO, toen samen met The Babies. De band rondom indiefolkmuzikante Katie Crutchfield had net Cerulean Salt uitgebracht: een buitengewoon persoonlijke en intieme plaat. Er was geen hond, net als zo vaak als zo’n soort artiest voor de eerste keer de oceaan oversteekt, maar het zaadje was gepland. Dit jaar verscheen Ivy Tripp, het vervolg, op het grotere Merge Records, met ook grotere Hits. Dit meisje gaat een grote toekomst tegemoet.

De uit New York afkomstige gitarist en songwriter Steve Gunn is al vijftien jaar bezig. Gunn, die voorheen als gitarist deel uitmaakte van Kurt Vile’s Violators, speelt lang uitgesponnen nummers met veel ruimte voor hypnotiserend gitaarspel. Dat liet hij in Utrecht eerder al op Fading Trails en Le Guess Who? horen. Met zijn bijzondere stemgeluid en bijpassende gitaarspel maakt hij van elke setting wel iets bijzonders, zo noemde Kicking the Habit hem aan de hand van zijn optreden op Le Guess Who: „.. [een] magnifiek gitarist met een sterk gevoel voor sfeer in zijn partijen”.