Home

We Were Promised Jetpacks

+ The Brahms

Concert
Datum
za 21 feb 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Frightened Rabbit, The Twilight Sad, Wintersleep

Stuwende drums, melodieuze zanglijnen en emotioneel geladen teksten.

Stuwende drums, melodieuze zanglijnen en emotioneel geladen teksten. Dat is een korte samenvatting van We Were Promised Jetpacks. In 2010 stonden ze al een keer bij ons. Ze speelde hun eerste data in Nederland, waaronder London Calling en stonden aan het begin van hun carriere. Inmiddels hebben ze al 3 albums uitgebracht, waarvan ‘Unravelling’ eind 2014 uitkwam. Wat opvalt aan dit album zijn de vleugjes psychedelica, de rijke, soms orkestrale arrangementen en de wat donkere toonsetting. In 2010 schreven we: “Op moment van schrijven moet London Calling nog plaatsvinden, maar we voorspellen alvast een van de smaakmakers van dat festival; We Were Promised Jetpacks”. Na 4 jaar kunnen we concluderen dat We Were Promised Jetpacks een eigen plekje in de indierock heeft en we zijn blij dat ze weer bij ons op bezoek komen.

Cathy en melodische hooks gecombineerd met traditionele Afrikaanse grooves en doeltreffende puntigheid zorgen voor een mix van dansbare indiepop.
Ontstaan op de Herman Brood Academie timmeren The Brahms hard aan de weg.

In mei won de band na lovende reacties van 3fm en 538 het Geheim Van Starsound en plaatsten zich hiermee voor de halve finale van de Utrechtse Popprijs. Na een overweldigende finale konden The Brahms zich de winnaar van de “Utrecht Popprijs” noemen.