Home

Weval

+ Applescal

Club
Datum
za 4 jun 16
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Pional, Moderat, John Talabot

Melodische techno van vooruitstrevend Amsterdams DJ duo.

Het Amsterdamse DJ-duo Weval (afgeleid van het woord waterval) bestaat uit Harm Coolen en Merijn Scholte Albers. Ze leerden elkaar in 2010 kennen binnen de filmindustrie, waar ze erachter kwamen dat ze een grote liefde deelden voor elektronische muziek. Waar Merijn een triphop achtergrond heeft, laat Harm zich meer beïnvloeden door jazz en house. Deze genres komen samen op hun debuut EP “Half Age” uit 2013, welke het tweetal goed op de kaart wist te zetten. Ondertussen zijn ze hard aan de weg aan het timmeren om steeds groter te worden in binnen- en buitenland, en met hun contract bij Kompakt én een tweede EP op komst gaat dat zeker goed komen.

Pascal Terstappen, alias Applescal maakt de nacht compleet. De producer (en baas van het label Atomnation) is pas 27, maar is al een flinke tijd bezig en weet op die manier precies wat zijn publiek opzweept. Vorig jaar kwam zijn vierde album ‘For’ uit, waarop hij zijn werk wederom naar een nieuw niveau wist te tillen.

Local GENE is het nieuwe alias van Diep in de Groef resident Geert Nellen die zijn voorliefde voor electronica ook daar niet onder stoelen of banken steekt en vanavond de opening mag verzorgen.

In EKKO is Weval helaas uitverkocht, maar één dag eerder kun je er bij zijn in de Effenaar in Eindhoven.