Home

WHOMADEWHO

Concert
Datum
zo 9 mrt 14
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
Soulwax, Hot Chip, We Have Band

Evenwichtige combinatie van dance en gitaar, met disco-invloeden.

In 2007 stelde NME de vraag: wat zou er gebeuren als WhoMadeWho serieus zou worden? Dit allemaal na aanleiding van het Benacassim festival in 2007, toen WhoMadeWho onverwacht ineens als headliner mocht optreden omdat Klaxons vertraging hadden opgelopen. Sindsdien is het hard gegaan met dit indie-electronische trio.

Deze mannen uit Kopenhagen creëren een geluid dat beschreven wordt als een evenwichtige combinatie van rock en dance, met invloeden uit de disco. De band kreeg veel aandacht voor hun cover van het populaire nummer “Satisfaction” van Benny Benassi, dat ook meteen op hun debuutalbum werd opgenomen. 

In het voorjaar van 2014 zal hun vijfde studioalbum uitkomen, genaamd Dreams. Volgens de bandleden is dit album het resultaat van hoe serieus de band in de afgelopen jaren is geworden, en is hun eigen identiteit op deze plaat onmisbaar. Vergeleken met een auto is dit album volgens hun een Rolls Royce, met een meer prominente rol voor de gitaren. De eerste luisterbeurt van Dreams zegt genoeg: het is niet alleen het geluid van een band dat heel serieus is, maar ook een voltreffer op het gebied van indie-dance.