Home

Willis Earl Beal

+ Lo-fi Terrorist

Concert
Datum
vr 8 apr 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Nobody

Uniek soulfenomeen met een angstaanjagende en intense live performance.

Eetcafé
Voorafgaand aan dit concert kun je wat komen eten en drinken bij ons. We serveren maandelijks wisselende gehaktballen en wekelijks variërende driegangenmenu’s (ook vegetarisch!). Op laatstgenoemde krijg je €2,- korting wanneer je van te voren online een combiticket koopt.
Voor meer info: klik hier.


Misschien wel de meest fascinerende, unieke en pure artiest van het moment. Dat hij een kleine zaal als EKKO nog steeds niet ontgroeid is, hebben we aan hem te danken. Een onmiskenbaar soulfenomeen is het zeker, inclusief een brok charisma en een gestoorde performance van een niet te evenaren intensiteit. De persoon Willis Earl Beal is echter net zo intens, ernstig en trots als op het podium. De ex-militair en ex-dakloze belandde vorig jaar in de gevangenis, brak met platenlabel XL én met zijn vriendin. Nee, het is niet makkelijk om Willis Earl Beal te zijn. Misschien dat hij zich daarom liever voorstelt al ‘nobody’. Het levert in elk geval een uiterst grillig en indrukwekkend oeuvre op. Geen popliedjes met kop en staart, maar vaak obscure klanktapijten en Beals angstaanjagende soulstem. Van deze man is er echt maar één op deze wereld, waarschijnlijk omdat hij zich door niks of niemand laat beïnvloeden (behalve zichzelf). Trots dat we hem eindelijk naar EKKO hebben kunnen halen!

Let op: Willis Earl Beal houdt niet van applaus tussen de nummers door. Waarom niet? “I wanna keep things as awkward as possible”, is zijn antwoord.

Lees hier het artikel over Willis Earl Beal op Uitgeverij EKKO.

Lo-fi Terrorist is een lokale cultheld. Loops, soundcapes en vervormde zang vormen de basis voor zijn surrealistische lo-fi geluidskunst. Ideale opener voor deze avond!