Home

Woods on Fire + Lightwires

Concert
Datum
vr 14 nov 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Radiohead, Sparta, Circa Survive
Gepresenteerd door
Album releases:

Meeslepende, gelaagde nummers vol fijne texturen en geluiden.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Deze avond zullen er twee bandjes hun album releasen. Check hier het schema:

20:30 – 21:30 Lightwires

22:00 – 23:00 Woods on Fire 

De uit Utrecht komende Woods on Fire creëert meeslepende, gelaagde nummers vol fijne texturen en geluiden. De 5-koppige band laat zich beïnvloeden door onder andere noise, postrock, pop, IDM en shoegaze. Zelf zeggen ze dat hun solide en soundgebaseerde songs voortkomen uit een persoonlijke zoektocht, maar tegelijk een reactie zijn op conventies in rock, elektronica en noise. Een mooie avond vol melancholische en zowel conceptuele als beeldende muziek!

Opererend vanuit Nederland, maar met twee Amerikanen in de gelederen vindt Lightwires zijn gemene deler in het experiment. Geen hapklare drieminutenpop, maar dynamische wrangheid en extatische hoogtepunten. De band bevindt zich op het raakvlak van art-rock, post-punk en dream-pop. In de kern een viermans rockband, maar Lightwires probeert dat begrip zo ver mogelijk uit te rekken.Na twee eerdere EP’s uitgebracht te hebben, komt Lightwires dit jaar met het debuutalbum “Modern Memory”. Ontstaan na een aantal tragische gebeurtenissen die hun weerklank vinden in deze plaat. Geen pathetisch zelfmedelijden, maar ongeloof, reflectie en vechtlust. Het maken van dit album heeft de band dichter bijelkaar gebracht wat ook op het podium vertaalt wordt in een liveshow alsof hun leven er vanaf hangt.