Home

Xiu Xiu

+ G∆RTM∆LEN

Concert
Datum
vr 16 mei 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Liars, Soft Moon, Cold Cave

Hersenspinsel van avant-garde artiest Jamie Stewart, van gefluisterde tokkel-indie naar waanzinnige wavenoise.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Xiu Xiu is het hersenspinsel van de Amerikaanse avant-garde artiest Jamie Stewart. Muzikaal gezien gaat het van gefluisterde tokkel-indie naar waanzinnige wavenoise. Zijn teksten zijn stuk voor stuk voorzien van thema’s als wanhoop, depressie, incest, hopeloosheid, katten en de dood. Niet erg vrolijk dus, maar Stewart durft wel taboes aan de kaak te stellen die andere musici laten liggen. Zo worden ook politieke, economische en sociale problemen aan de kaak gesteld en blijft altijd dat ongemakkelijke gevoel je bekruipen.

Al ruim tien jaar is Xiu Xiu op deze wijze bezig, en recentelijk werd een nieuw album toegevoegd aan de discografie: Angel Guts: Red Classroom. Hoe die nieuwe nummers live klinken, kan je 16 mei in EKKO komen beluisteren. Vier jaar na hun gedenkwaardige optreden in juni 2010 overigens, waarbij onder andere gitaarversterkers werden opgeblazen en bandleden werden geëlektrocuteerd.

Donkere synthesizers, stemmen met veel distortion en ongewone ritmes, dat is G∆RTM∆LENAbstracte muziek, waarvan je niet gelijk weet welk gevoel je erbij moet krijgen. Tijdens de live shows verschijnen de bandleden in alienachtige pakken, met maskers op, die tijdens het concert steeds kunnen wisselen. Het publiek wordt vrijgelaten om met hun eigen fantasie een invulling te geven aan de muziek.