Home

Yuck

+ Avery Plains

Concert
Datum
do 27 feb 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Sonic Youth, The Pains Of Being Pure At Heart, Beach Fossils

Gruizige gitaarrock waarin shoegaze en grunge terugkomen.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

In 2011 was het gelijk raak. Met hun alom geprezen debuutalbum werd het Engelse viertal, dat door Max Bloom en Daniel Blumberg in 2009 werd opgericht, meteen door de critici warm onthaald en gebombardeerd tot een van de hipste bands van het moment. 

Gedragen door een geluidsmuur van ‘nineties’ aandoende gruizige gitaarrock waarin shoegaze en grunge invloeden weerklinken, beheerst Yuck de kunst om stuk voor stuk aanstekelijke en zorgvuldig opgebouwde popsongs tot stand te brengen. Het vertrek van mede-oprichter Blumberg, die zich is gaan focussen op zijn solocarrière, heeft hier geen invloed op gehad. Sterker nog, de band wordt alleen maar beter.  

Dankzij deze succesformule heeft Yuck de afgelopen jaren uitgebreid en intensief getoerd; onlangs ook nog als support act voor The Pixies.

 

De alternatieve Groningse supergroep Avery Plains speelt even melodieuze als dynamische noiserock. Deze meeslepende band varieert tussen lieflijke harmonieën en beukende gitaren, soms met een batterij blazers en extra orgels, soms niet. Wel vaak veel gitaren, wat hopelijk zorgt voor een geslaagde liveshow.