Home

zZz + The Germans

Concert
Datum
do 10 mrt 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie

Bezwerende en psychedelische orgelrock.

Eetcafé
Voorafgaand aan dit concert kun je wat komen eten en drinken bij ons. We serveren maandelijks wisselende gehaktballen en wekelijks variërende driegangenmenu’s (ook vegetarisch!). Op laatstgenoemde krijg je €2,- korting wanneer je van te voren online een combiticket koopt.
Voor meer info: klik hier.


zZz. Vorig jaar waren ze er ineens weer, na zes jaar stilte. Niet dat Daan Schinkel en Björn Ottenheim in de tussentijd geslapen hebben trouwens, want druk genoeg met o.a. het organiseren van Sleazefest en zijproject Light Light. Toen het vorig jaar toch echt goed begon te jeuken, werden drums en orgel weer uit de kast gehaald. Een nieuw begin, een nieuwe plaat (Juggernaut) en een nieuw geluid. zZz had al de reputatie een van de beste live-bands van ons land te zijn, maar hun viezige krautrock-trash is op het podium nog nooit zo intens en bezwerend geweest als nu. In 2015 speelden ze vooral op de grote festivals (o.a. Into The Great Wide Open, Down The Rabbit Hole, Paaspop en Eindhoven Psych Lab) In 2016 walst zZz eindelijk ook over EKKO heen!

De Belgische band The Germans bestaan reeds dertien jaar en hebben in die tijd een nogal eclectische sound weten te ontwikkelen. Het geluid van de groep evolueert van hard naar zacht en terug en combineert moeiteloos noise met pure liedjes. Zowel Sonic Youth, Brainiac, Liars, Captain Beefheart als de vroege krautrock (Can, Faust, Neu!) valt hier in terug te horen, maar evengoed The Beatles, Pink Floyd en David Bowie schemeren door op de achtergrond.