Home

Amber Arcades & Robin Kester

Concert
Datum
za 25 mrt 23
Open
19:00
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Weyes Blood, Cate Le Bon, Alvvays
Incl. servicekosten
Gepresenteerd door
EKKO

Een indrukwekkende double bill vol wonderschone droompop van Nederlandse bodem

“Widescreen dreampop with a sharp edge and big hooks”, schreef Brooklyn Vegan over de nieuwe muziek van Amber Arcades. “Wonderschone droompop die alleen maar mooier wordt”, noteerde de Volkskrant dan weer over Robin Kester. Zij die ervoor gestudeerd hebben, zijn het erover eens: deze double bill is een droom van een line-up.

Amber Arcades is de band rondom Annelotte de Graaf. Geworteld in Utrecht en uitgegroeid tot een band die internationaal geprezen wordt. De eerste EP lanceerde ze in 2012, waarna ze naar New York vertrok om haar debuutalbum ‘Fading Lines’ op te nemen, volledig gefinancierd van haar eigen spaargeld. Het resulteerde in een plaat met meeslepende gitaarlijnen en dromerige zang, gehuld in ontspannen sferen. Het betekende meteen de doorbraak voor de band, zowel binnen als buiten onze landsgrenzen. Na de release van haar warm ontvangen tweede plaat ‘European Heartbreak’ in 2018 is Amber Arcades nu terug met de nieuwe single ‘Just Like Me’. Een voorproefje van haar nieuwe album ‘Barefoot’, dat in februari 2023 uitkomt.

Was Robin Kester met haar EP ‘Peel the Skin’ nog gratis te parkeren in het hokje indiefolk, met het mini-album ‘This Is Not A Democracy’ (2020) werd meteen duidelijk dat haar talent zich niet zomaar laat temmen. Samen met Marien Dorleijn (Moss) werkte ze een nieuw geluid: meer elektronica, vintage synths en drums tot een antieke vibrafonette, met haar hypnotiserende stemgeluid en eigenzinnige gitaarspel als definitieve handtekening. Ondanks vergelijkingen met Portishead, Broadcast en Julia Holter Ruim, kiest Robin Kester haar eigen weg met haar combinatie van droompop, elektronische muziek en psychedelische rock. Dat horen we volledig tot wasdom komen op haar aankomende album ‘Honeycomb Shades’, in het voorjaar van 2023 live te aanschouwen in EKKO.

Let op: de deuren gaan deze avond een half uur eerder open.

Dit vind je vast ook leuk